Joakim Nordlund

NSD

NSD är Norrlands största dagstidning och den konkurrerar dagligen med Norrbottens-Kuriren om läsarna i Norrbotten. Två starka sportredaktioner som båda ägs av Norrbottens Media. Det var på NSD gjorde mitt livs första journalistiska insats en gång i tiden. Under 2010 hjälpte jag bland annat tidningen med bevakningen av elitseriebandyn i Haparanda. Det brukar kanske bli ett tiotal jobb per år och ibland handlar det om rena fotouppdrag. Andra gånger blir det både text och foto.

 

De hittade prästernas skelett av en slump

Det som började som en sanering i kyrkans krypgrund slutade som en spännande resa i historien. Lena Malm är kanske prästerskapets svar på äventyraren Indiana Jones för hon begav sig själv ned i den trånga krypgrunden,
Läs artikel »

I dag är Råneå hetare än på mycket länge

Intresset för ledig hus i Råneå är stort just nu. Och allt fler från Luleå ser Råneå som ett alternativ. Familjen Eriksson lämnade staden för ett lugnare liv i Råneå där de fann ett nytt hem i det gamla ”Lundinshuset” på holmen i Råneå.
Läs artikel »

Ett resereportage med Kalix Bandy

Kalix Bandy har ett ungt och talangfullt lag med en otrolig potential. De unga Kalixkillarna tog klivet upp i elitserien den här säsongen och får nu spela på de bästa arenorna – mot de bästa lagen. Här lite om bandylivet på resa.
Läs artikel »

Bandy mitt i centrala Göteborg

Klassiska göteborgslaget GAIS gör en spännande satsning på bandy. Jag fanns på plats på Heden i Göteborg för att följa Kalix Bandy. En foto- och reportageresa som jag gjorde vintern 2012 när Kalix tagit sig tillbaka till elitserien.
Läs artikel »

Kalix rivstartade mot Vetlanda men föll ändå

Plötsligt ledde Kalix Bandy med 2-0 över Vetlanda och jag försökte hänga med i svängarna med kameran. På en buss mellan Vetlanda och Göteborg behandlade jag bilderna och skrev texterna och när vi nådde stadsgränsen kunde jag skicka.
Läs artikel »

Påskrallyt i fältskytte – en tradition som håller stilen

Fältskytte är min sport. Det var där jag började när jag tog de första stapplande stegen som journalist. Under flera år har jag bevakat Påskrallyt i Tornedalen – fältskyttets stora högtidshelg. Fyra dagar av intensivt tävlande, ofta i sagolikt vackert väder.
Läs artikel »

Efter segern över Broberg var HT Bandy på slutspelsplats

Det här var en annan elitseriematch i bandy som jag bevakade under Haparanda/Tornios första säsong i elitserien. Laget från gränsstaden besegrade Broberg med 4-3 och nykomlingen tog sid därmed upp på slutspelsplats.
Läs artikel »

HT Bandy skrällvann över Villa/Lidköping

Under årens lopp har jag bevakat ett hundratal bandymatcher. Jag tillhör inte den skara som längtar efter fler hallar utan jag tycker det är en underbar vintersport – även om det kan vara kallt som fotograf. Till det här uppslaget levererade jag såväl text som bilder.
Läs artikel »