Joakim Nordlund

Sportbladet

Sportbladet

När min första hemsida lanserades 2004 skrev jag att "många ser ned på en tidning som Aftonbladet men jag är stolt över att representera Sveriges största och bästa kvällstidning".

Hösten 2010 tackade jag för mig efter sju mycket bra år tillsammans med tidningen. Under den perioden hade jag bevakat cirka 250 elitseriematcher. Utöver det var jag tidningens man när elitbasket och elitfotboll skulle bevakas från den här landsändan.

Läs mer...

Telge fick äntligen vinna SM-guld

Luleå Basket var bitvis helt överlägset i Damligan och laget vann 20 raka segrar. Men längre än till SM-final räckte det ändå inte. Telge kunde spela hem SM-guldet i Pontushallen i Luleå och glädjen var stor när slutsignalen ljöd.
Läs artikel »

Haparanda har gjort bandyn het igen

Elitserienykomlingen HaparandaTornio är som den fula ankungen - ingen vill ha den. Men efterhand har laget vunnit mångas hjärtan och i dag har man charmat stora delar av bandysverige med ett offensivt spel och publikvänligt spel.
Läs artikel »

Haparanda har gjort bandyn het igen

Elitserienykomlingen HaparandaTornio är som den fula ankungen - ingen vill ha den. Men efterhand har laget vunnit mångas hjärtan och i dag har man charmat stora delar av bandysverige med ett offensivt och publikvänligt spel.
Läs artikel »

Anders Nilsson – där har ni Luleås nye hjälte

Målvaktsjättarna är på väg att ta över elitserien. Luleå Hockeys Anders Nilsson mätte 196 centimeter i strumplästen i somras – och det är inte omöjligt att han fortfarande växer. Nilsson nollade Färjestad och är nu Luleås förstaval (framför Mattias Modig). 
Läs artikel »

Cam Abbott var het i derbyt – i dubbel bemärkelse

Cameron Abbott spelade trots att han fick äta febernedsättande medicin innan matchen. Med en lättare touch retade han gallfeber på Skellefteåmålvakten Andreas Hadelöv. Matchen slutade 1-1.
Läs artikel »

Jens Byggmark satsar mot OS

För tredje året i rad bevakade jag världscupen i slalom i finska Levi. I den här intervjun berättade OS-hoppet Jens Byggmark om de senaste åren som varit fyllda av motgångar. Det visade sig också att Anja Pärson är en hängiven amatörfotograf.
 Anja Pärson nära pallen
 André Myhrer bäst i första åket
Läs artikel »

HT Bandy – en mix av svenskt och finskt

Det här är ännu ett exempel på när jag landat såväl text som bild. Jag är en av få journalister på Aftonbladet som arbetar på det här sättet. Många gånger gör jag renodlade fotojobb och andra gånger renodlade skrivarjobb. Eller så gör jag som här - båda sakerna samtidigt. Kan man dessutom tillföra ingrediensen nyhet i texten tar man det ytterligare ett steg.
Läs artikel »

Tvillingarna Abbott är Luleås Hockeys nya radarpar

Christen och Cameron Abbott lämnade Rögle för Luleå Hockey. Tanken var att de skulle fylla luckan efter Linus Omark och Johan Harju. Tvillingarna dominerade försäsongen och har också varit lagets bästa spelare när tre matcher av elitserien spelats.
Läs artikel »

Skellefteå AIK har vänt trenden – nu producerar man egna elitspelare

Under de sex år som jag följt elithockeyn i Skellefteå har det genomgående varit skralt med egna produkter i A-laget. Det har förändrats nu. Den här säsongen tar jättetalangen Adam Larsson klivet in i laget. Där finns även David Rundblad och Tim Erixon.
Läs artikel »

Abbotts i skolan

När jag arbetar hänger ofta kamerorna på axlarna. Att plåta och lyssna för att sedan skriva är faktiskt inga problem – även om man kan tro det när man ser hur täta skott det ofta är mellan de båda yrkeskårerna (fotografer och journalister). I det här repet gjorde jag båda sakerna – utan problem. Mitt mål är att leverera bild och text av högsta klass.
Läs artikel »

Luleå-Linköping 2-0

Många förväntar sig att Linköping ska vara ett topplag den här säsongen. Mot Luleå tog det stopp och målvaktstalangen Anders Nilsson släppte inte en enda puck förbi sig. Efter matchen hyllade spelarna publiken.
Läs artikel »

Luleå-Södertälje 8-2

Luleå Hockey fick en drömstart i nya och kraftigt uppfräschade Coop Arena. Och det var radarparens kväll. Tvillingarna Cameron och Christen Abbott var lysande. Den stora överraskningen var ändå Pär Arlbrandt och Niklas Olausson.

Luleå välkomnar The Övertorneå Connection »
Björn Bjurling fick vittja nätet åtta gånger »
Läs artikel »