Joakim Nordlund

Kyrkfönstret

Kyrkfönstret

Det finns jättar som Aftonbladet, Land och Svensk Golf. Sedan finns det små lokala tidsskrifter som Kyrkfönstret. Den här tidningen skriver om kyrklivet i Boden och redaktören Bengt Sveder har skapat en riktigt fin liten tidning. Det har blivit många reportage för Kyrkfönstret och varje gång Bengt hör av sig blir jag glad.

 

Urban Svalling i artikelserien ”Min kyrkbänk”

Att fotografer och göra en intervju i en kyrka är väldigt rofyllt. Jag brukar tänka att jag är lyckligt lottad som av och till får ha ett så vackert och fint rum som arbetsplats. Här träffade jag Urban Svalling från Boden.
Läs artikel »

Efter forsolyckan i Råneälven samlades man i kyrkan

Lastbilsåkaren Hans Engström anser sig inte vara mer kristen än andra. För honom och många andra blev kyrkan ändå den naturliga samlingspunkten efter den tragiska forsolyckan i Råneälven 1995.
Läs artikel »

Den levande kalendern har blivit en succé

I Gunnarsbyn i Norrbotten har en helt ny tradition uppstått. Där har man skapat en alldeles egen adventskalender. Och den levande kalendern har blivit en succé. En vacker vinterdag besökte jag Lassbyn längs Råneälven.
Läs artikel »

Från tigervård i Azerbaijan till ljusstöpning i Boden

I sitt hemland arbetade hon som veterinär och där hörde möten med lejon, tigrar och björnar till vardagen. Här i Sverige arbetar Zarina för att barn från hennes del av världen ska få en drägligare tillvaro.
Läs artikel »

Kören där skrattet är själva motorn

Som fotograf och reporter kan förutsättningarna snabbt ändras och då måste man ha en ”plan B”.  De hade även kören Exodus som jag följde under en konsert. När körledaren blev sjuk hoppade prästen in bakom pianot.
Läs artikel »

En ynnest att vara fotograf i en vacker kyrka

Redaktören Bengt Sveder frågade om jag kunde hålla i reportageserien Kyrkbänken. Där har jag träffat olika människor från Boden som får berätta om sin relation till kyrkan. I det här reportaget får ni möta Carola Larsson.
Läs artikel »

Asta Karlsson debuterade vid 81 års ålder

Arbetar man som jag med reportagefoto får man rätt ofta träffa varma och fina människor. Asta Karlsson är en av dessa. Hennes dröm var att få ge ut en egen diktsamling och vid 81 års ålder blev drömmen verklighet.
Läs artikel »

Gravsättningen behöver inte kosta skjortan

Som fotograf stöter man ibland på människor som vantrivs framför kameran. Det är såna gånger man ställs inför de kanske största utmaningarna. Efter en del arbete fick jag ändå ihop foto och text.
Läs artikel »

Diakon med hjärtat på rätta stället

Här träffade jag diakonen Marita Klingert och det resulterade i ett bild- och textreportage om en diakon vars arbete går ut på att hjälpa människor med psykisk ohälsa.
Läs artikel »

Niklas Thornéus är Bodens Calle Jularbo

I Boden bor Niklas Thornéus som brinner för dragspelskungen Calle Jularbo. En vacker sommardag intervjuade jag honom och fick tillfälle att tala med en ung man med en för hans ålder rätt udda musiksmak.
Läs artikel »