I Kukkolaforsen står bastun i centrum

För en bastuälskare är det en dröm att få komma till Kukkolaforsen. Jag besökte anläggningen en vacker höstdag och träffade bland annat delägarna Johanna och Martin Spolander. Det resulterade i det här jobbet.
Läs artikel »  Se bilder »

Här bor Sveriges östligaste invånare

Under några få majdagar exploderade naturen i Norrbotten. En härlig dag i början av juni besökte jag Haparanda där jag träffade Irja Salmela – Sveriges östligaste medborgare.
Läs artikel »  Se bilder »

Haparanda har gjort bandyn het igen

Elitserienykomlingen HaparandaTornio är som den fula ankungen - ingen vill ha den. Men efterhand har laget vunnit mångas hjärtan och i dag har man charmat stora delar av bandysverige med ett offensivt spel och publikvänligt spel.
Läs artikel »

Efter segern över Broberg var HT Bandy på slutspelsplats

Det här var en annan elitseriematch i bandy som jag bevakade under Haparanda/Tornios första säsong i elitserien. Laget från gränsstaden besegrade Broberg med 4-3 och nykomlingen tog sid därmed upp på slutspelsplats.
Läs artikel »

HT Bandy skrällvann över Villa/Lidköping

Under årens lopp har jag bevakat ett hundratal bandymatcher. Jag tillhör inte den skara som längtar efter fler hallar utan jag tycker det är en underbar vintersport – även om det kan vara kallt som fotograf. Till det här uppslaget levererade jag såväl text som bilder.
Läs artikel »

HT Bandy – en mix av svenskt och finskt

Det här är ännu ett exempel på när jag landat såväl text som bild. Jag är en av få journalister på Aftonbladet som arbetar på det här sättet. Många gånger gör jag renodlade fotojobb och andra gånger renodlade skrivarjobb. Eller så gör jag som här - båda sakerna samtidigt. Kan man dessutom tillföra ingrediensen nyhet i texten tar man det ytterligare ett steg.
Läs artikel »

Fånga fisken enkelt med en mjärde

Lars Forsberg berättar om en man som arbetade i Afrika. Han hade sett hur byns invånare fiskade. Han föreslog att de istället skulle tillverka en mjärde. Hur det slutade? De fick så mycket fisk att de knappt orkade lyfta.
Läs artikel »

Hardrev i nysnö

Viktor Medström hade inget körkort och när han frågade om han och stövartiken Bella fick följa med i min nya Volvo V70 kunde jag ju inte säga nej. Jag fruktade det värsta och såg hur en hyperaktiv stövare klättrade under taket redan efter en kilometers åkning. Men ack så fel jag fick. Bella lade sig ned och var helcool. När det väl blev jakt visade hon varför man skjutit cirka 400 harar undan henne.
Läs artikel »  Se bilder »