Konsulttjänster

Hur möter man pressen bäst?
Ansvarar du för ett arrangemang som du vill att press, radio och tv ska bevaka är det kanske dags att ställa sig den frågan.

Hur möter jag pressen bäst?
Jag hjälpte till vid förberedelserna inför Jokkmokks vintermarknad 2004 när personalen vid Sameslöjdstiftelsen var osäkra på hur man kunde möta lokal och internationell press på bästa sätt.

Jag hjälpte dem med praktiska tips där vi tillsammans skapade en grundplan för hur bemötandet skulle ske. Efter att ha bevakat över tusen små och stora arrangemang har jag sett allt från högt till lågt. En del arrangörer klarar det riktigt bra - andra misslyckas fullständigt.

På vissa platser har man tänkt till redan i ett tidigt skede medan andra arrangörer bara gnäller, utan att begripa varför mediarepresentanterna som skickats dit aldrig klarar av att sköta bevakningen på ett bra sätt.

Ibland undrar man att de går att undgå att se kopplingen. Sköter man en sån här sak rätt kommer alla att tjäna på det. Såna gånger finns det bara vinnare.

Samarbetet med Sameslöjdstiftelsen uppskattades av personalen, så mycket törs jag säga. Behöver du hjälp vet du vart du kan vända dig.