De valde ett familjeliv i vildmarken

Fotoryggsäcken packades och skogsskidorna fästes på taket. Sedan styrde jag kosan mot Solberg mitt i den norrbottniska vildmarken. Två mil söder om byn Nattavaara träffade jag Dirk och Silke Hagenbuch som har valt ett liv som de flesta aldrig skulle tänka sig.
Läs artikel »

Vildmarksbyn mitt i Norrbotten

Småbarnsfamiljen Hagenbuch bor ensligt i Norrbottens skogsland på en gård dit varken el- telefon- eller vattenledningar når. Det var trettio minus när jag startade resan mot Solberg. Det hela blev till sist en av vinterns finaste dagar.
Läs artikel »  Se bilder »

Aitik mot Goliat – en hypermodern Volvolastbil i en jättelik gruva

I det jättelika dagbrottet i Aitik rullar också jättelika fordon. Gällivare Frakt AB har en lastbil som är framtagen enbart för att köra kopparslig. Under en dag följde jag Gustav Nilsson och jag fick verkligen uppleva jobbet från insidan.
Läs artikel »

Hon har sin drömträdgård mitt i Lappland

Går det verkligen att odla apelsiner i Norrbotten, undrade jag. Javisst, svarade Maj-Britt Wåhlström och tog med mig till ett av växthusen. Mitt i lappmarken har hon skapat en trädgård en häpnadsväckande trädgård.
Läs artikel »  Se bilder »

Bröllop i Saltoluokta

I den svenska fjällvärlden finns fler små kapell. Tomas Spik och Helene  Isaksson gifte sig i en helt unik miljö. Brudbuketten var sagolikt vacker och gjord uteslutande av blommor och växter som var hämtade från fjället.
Läs artikel »