Joakim Nordlund

Norrbottens Affärer

Norrbottens-Affärer

Norrbottens Affärer har snabbt blivit en mycket omtyckt tidning. Den når merparten av hushållen i övre Norrland eftersom den kommer ut tillsammans med såväl Norrbottens-Kuriren som NSD.

Foto och ekonomi är inte lätta att förena men med lite kreativitet och fantasi så hittar man oftast bilden som fångar läsaren. Bilden är ofta underskattad inom de ekonomiska tidsskrifterna och alltför ofta ser man en människa bakom ett kontorsbord eller någon som står med en pinne i handen och visar det bildprojektorn kastat ur sig. Det behöver inte alls se ut så.

Läs mer...

Multientreprenören Sture Nordmarks nya satsning

Sture Nordmark är van att så små frön och driva upp dem. Men den här gången handlar det faktiskt om en riktigt trädgårdsodling. Han har sparkat liv i ett professor Baltazar-liknande växthus så i dag får Bodensarna färska grönsaker – året runt.
Läs artikel »  Se bilder »

Fina tips för den som vill investera i skog

Sverker Forsén har företaget Skogsmästarna. Han hjälper befintliga och blivande skogsägare. I en intervju i Norrbottens Affärer delade han med sig av sina kunskaper vad beträffar skogsköp.
Läs artikel »

I Luleå finner man Det berättande klassrummet

Kinnarps koncept Det berättande klassrummet är numera inte bara en skrivbordsprodukt. Utanför Luleå har Mikael Haraldsson på Lundbäcks inredningar hjälpt Stadsöskolan med inredningen i fyra klassrum. Läs om resultatet här.
Läs artikel »

I Glommersträsk har man fått mersmak på träsmak

Lilla Glommersträsk i Norrbottens inland kan liknas vid ett norrländskt inland kan liknas vid ett Gnosjö i miniatyr. I byn finns inte mindre än fem träindustriföretag. Flera av företagen har också valt att samarbete med varandra.
Läs artikel »  Se bilder »

Glommershus AB är exemplet på en offensiv satsning

I Glommersträsk har ett litet träindustricenter vuxit fram. Ett av företagen heter Glommershus AB. I dag finns en helt nybyggd husfabrik i byn och går allt som man hoppas kommer man att utöka produktionen ytterligare.
Läs artikel »  Se bilder »

Han gjorde succé med sin tältkåta

Moskoselkåtan blev Tentipi. Här är ett reportage för Norrbottens Affärer om företagaren Bengt Grahn som i slutet av 80-talet började sy tältkåtor i Björkskolans källare i Moskosel. 2009 kommer hans företag att omsätta cirka 28 miljoner kronor.
Läs artikel »

Skogsentreprenörens tuffa vilkor

Konkurserna bland skogsentreprenörerna har ökat under 2009. Kollegorna Lennart och Lars-Erik Ahlbäck driver eget sedan 1986 och de har sett hur marginalerna bara minskat: ”Får du stå med maskinerna och har det lite tungt redan”, säger Lennart Ahlbäck.
Läs artikel »

Ny teknik ett lyft för skogstransporterna

Åkarbröderna Tommy och Erik Åkerström driver Jämtö Skogsfrakt AB. De har inte känt av finanskrisen i särskilt stor utsträckning. Sedan i höst har man också en bil med det nya CTI-systemet: ”Det är väl ett sätt att investera fast sig i arbete”, säger Tommy Åkerström.
Läs artikel »

Sörbyns tenntråd - från hobby till företag

Ett reportage om företagssamma bybor som byggt upp ett litet företag på hemplatsen. Ingrid Andersson driver Sörbyns tenntråd. Tillverkning av tråd, återföräljning av slöjdartiklar och färdiga slöjdalster och dessutom kursverksamhet. Det är basen i det lilla byaföretaget.
Läs artikel »

Mieko Fishing – sportfiskeföretaget som växer på nätet

Han drömde om att kunna leva på fisket. Nu har han öppnat näthandelsföretaget Mieko Fishing AB – och där är det fullt drag. Företagsidén bygger på att hoppa över mellanhänderna och sälja direkt till kund.
Läs artikel »

Nätet allt viktigare verktyg för mäklare

Hans Andersson är mäklare med bas i Råneå och han har anlitat Editerat för att förbättra sin webbplats. Staffan Lind snackar i termer som konverteringsgrad och avvisningsfrekvens. Låter som grekiska men det klarnar när han sätter sig ned och börjar förklara.
Läs artikel »