Joakim Nordlund

Volvo på Väg

Volvo Lastvagnar är världens näst största lastbilstillverkare. Volvo Lastvagnar Sverige är utgivare av Volvo På Väg och ansvariga för försäljning, service och kundrelationer till Volvo Lastvagnars kunder i Sverige. Målgruppen är ägare och förare av Volvolastbilar i Sverige. I mitt arbete med tidningen har jag fått se framtidens lastbilar och jag har fått tillfället att prata med människorna som har del i utvecklingen. Volvo På Väg produceras av Tidningskompaniet i Göteborg – ett företag med spetskompetens när det handlar om att framställa tidningar för kunds räkning. Jag har gjort några större bildreportage för tidningen.

Här nedan kan du tal del av några av de jobben.

Aitik mot Goliat – en hypermodern Volvolastbil i en jättelik gruva

I det jättelika dagbrottet i Aitik rullar också jättelika fordon. Gällivare Frakt AB har en lastbil som är framtagen enbart för att köra kopparslig. Under en dag följde jag Gustav Nilsson och jag fick verkligen uppleva jobbet från insidan.
Läs artikel »

En trave till – här rullar framtidens timmerbil

Jag följde en av förarna under ett skift mellan Överkalix och Munksund i Piteå. Det jag minns allra bäst var ändå bildjobbet som gjordes dagen efter. Jag tog plats i en hydraulisk kran och i den sköts jag ut över Ängesåns vatten. Från den fick jag ettabilden jag sökte.
Läs artikel »